Článek

Energy streetbal Ostrava a Olomouc 2023

Profilová fotka

Mgr. Václav Severa

Vytvořeno:

Spoluautoři:

V úterý 20. 6. 2023 se naše družstva chlapců a dívek vydala na Enegry streetbal do Ostravy. Děvčata měla bohužel oslabený tým o několik hráček, takže jely spíše sbírat zkušenosti naše mladší hráčky. Po základních skupinách bylo jasné, že s jednou výhrou a třemi porážkami ze skupiny nepostoupí.

Zato chlapci si vedli o poznání lépe. Dvě výhry a dvě prohry jim stačily k postoupu ze skupiny přímo do bojů o medajle, ale nakonec z toho bylo krásné 4. místo.

 

Ve čtvrtek 22. 6. 2023 jsme jeli se 2 družstvy dívek a jedním družstvem chlapců na Energy streetbal do Olomouce s přesvědčením, že tentokrát si nějakou medaili odvezeme.

Dívky tentokrát byly v plné síle a plné odhodlání se o medaili porvat – a povedlo se. Hrálo se systémem 3 skupiny, každý s každým, vítězové skupin šli přímo o boje o 1.-3. místo, zbytek hrál o umístění. Holky vyhrály svoji skupinu, postoupily do bojů o medaile, kde porazily nejprve ZŠ Mohelnice, ale nad jejich síly byla ZŠ Krnov, která přijela ve vynikající formě a odváží si zlato. Na naše děvčata zbyly stříbrné medaile, ale byly rádi, že to letos opět cinklo.


Chlapci po urputném boji berou opět 4. místo, jako tomu bylo v Ostravě.


Radost máme také i z toho, že naše žákyně Maruška Bielčíková vyhrála soutěž krále střelců v trestných hodech.


Za zmínku stojí také to, že na olomoucký turnaj jsme vyslali náš fanklub složený z žáků 9. tříd. Vytvořili tam skvělou atmosféru a od pořadatelů byli odměněni turnajovým tričkem pro každého z nich.


Už se těšíme na příští ročník.

Galerie